Pohjois-Karjalan Musiikkiteatteri the LittleBigMusic perustettiin vuonna 2000 syyskuussa. Musiikkia ja teatteria oli toki tehty aiemminkin, mutta tuolloin tarvitsimme virallisemmat puitteet laajentuneen toiminnan vuoksi ja yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi. Aloitimme ohjelma- ja konserttitoimisto -nimikkeen alla joka myöhemmin kuitenkin muuttui Pohjois-Karjalan Musiikkiteatteriksi vuonna 2011, kun julkisia esityksiä alkoi olla vuositasolla noin puolet tarjonnasta. Vakiintuneeksi näytösmääräksi on muodostunut 60-80 per vuosi. The LittleBigMusic on ollut koko historiansa ajan ainoa Pohjois-Karjalassa toimiva musiikkiteatteri, jonka toiminta on ympärivuotista ja ammatillista.

Yleisömääriä on mitattu muutamina vuosina 2010 luvulla ja tällöin vuositasolla katsojamäärät ovat liikkuneet lähes 20 000 katsojan määrissä, jota voi pitää oikein hyvänä pienelle teatterille. Vuosittain ensi-iltoja kertyy 3-4 ja osa aiemmasta tuotannosta säilyy tilausohjelmistossa. Taiteilijoita on kahdenkymmenen toimintavuoden aikana ollut mukana kymmeniä, ydinporukka on kuitenkin säilynyt samana. Voikin pitää pienenä ihmeenä, että olemme löytäneet ammattitaitoisia ja laaja-alaisia ja vieläpä innostuneita taiteilijoita. Aina ei ole niin helppoa, kun pitäisi näytellä, laulaa, tanssia ja pystyä niin monenlaiseen muuhunkin yhden produktion aikana.

Kuluneiden vuosien mittaan mukaan on mahtunut monenlaisia, hyvinkin paljon toisistaan poikkeavia produktioita; niin suosittuja kepeitä esityksiä kuin yleisöä ja tekijöitä haastavia teoksia. Produktioita on ollut lukuisia ja jokainen on omalla tavallaan haastanut ja laajentanut osaamistamme. Perusajatuksena oli alusta pitäen, että teemme toimintaa ilman tukirahaa suoraan yleisölle. Toiminnan jatkumisesta täytyykin antaa kiitokset jatkuvasti laajenevalle yleisöllemme ja asiakkaillemme jotka ovat kiinnostuneita toiminnasta ja käyvät aktiivisesti esityksissämme.

Vuonna 2020 the LittleBigMusicille tuli täyteen 20 vuotta. Yksi ehkä tärkein muutos toimintamme aikana on ollut Ohvanan Kulttuuritalon perustaminen. Tämäkin on lähtenyt liikkeelle tarpeesta, kun aiemmat toimitilat eivät enää riittäneet. Kulttuuritalo on tarjonnut meille toimivat ja kotoisat puitteet tehdä rauhallisessa ympäristössä. Esittävän taiteen lisäksi toimintamme pitää sisällään edelleen muitakin kulttuuriin liittyviä palveluja, kuten koulutuspalveluja, studiopalveluja tms. Olemme myös tehneet ja teemme jatkuvasti yhteistyötä alueemme muiden toimijoiden, kuten kaupunkien, kuntien, oppilaitosten, teattereiden ja taiteilijoiden kanssa.

Toiminta jatkuu ja vaikka matkaa on näinkin pitkään takana niin tämähän on vasta alkusoittoa! Innolla odotamme mitä tuleva pitää sisällään.

Samuli Moilanen the LittleBigMusicin johtaja


Kuva Ohvanan Kulttuuritalolta, the LittleBigMusicin huoneteatterista ennen esityksen alkua

Kalenteri Ota yhteyttä!